Els projectes d’Editorial Casals estan programats d’acord amb el nou Decret d’Avaluació 2018 (ENS/108/2018)

Cada llibre desplega els tres nivells d’assoliment de les competències dels diferents àmbits. Incorporem rúbriques d’avaluació i coavaluació docent/alumne amb la descripció de cadascun d’aquests nivells.

Coneix com es programa i s’avalua al projecte CODI OBERT.

Descarrega’t una unitat model.

Llengua catalana i Literatura 1. Bloc de Llengua

Llengua catalana i Literatura 1. Bloc de Literatura

Lengua castellana y Literatura 1

Visual i Plàstica

Matemàtiques 1

Física i Química 3

Biologia i Geologia 1

Música I

Religió Catòlica ESO

Química Batxillerat

Física Batxillerat

Llatí

Història del món contemporani

Religió Catòlica Batxillerat

Codi obert

Codi obert és la nova proposta educativa d’Editorial Casals per Secundària i Batxillerat. Un projecte que respon a la necessitat d’oferir-vos un material pedagògic coherent i complet, atent als corrents de renovació pedagògica que ens interpel·len i compromès amb les noves tecnologies a l’aula.

Consulta els catàlegs de cada àrea

Lengua castellana y LiteraturaLlengua catalanaMúsicaMatemàtiquesFísica i QuímicaBiologia i GeologiaVisual i plàstica. Dibuix TècnicCultura clàssica i LlatíHistòriaFilosofiaReligió CatòlicaCom preparar un examen a eCasals

Necessites crear un examen on-line?

Des d’eCasals ho pots fer a través de les Tasques, creant una tasca i fent-la pública quan t’interessi.

Com pots crear l’examen?

 • Al llibre d’eCasals et fem una proposta d’avaluació. Pots afegir tots els exercicis de la proposta d’avaluació a l’examen. Aquesta proposta és, generalment, d’activitats autoavaluables.
 • Pots fer-te l’examen a mida afegint qualsevol altra activitat bàsica, de reforç o d’ampliació de la nostra proposta didàctica.
 • També pots crear les teves pròpies activitats.

Tot seguit et mostrem com crear el teu propi examen.

 

Coses que t’interessen saber:

 1. Has de tenir en compte que al portal cada pregunta val un punt.
 2. Pots crear la tasca abans de seleccionar les activitats o en el mateix moment.
 3. Un cop creada la tasca amb les activitats incorporades, l’has de fer visible per als alumnes en el moment que comenci l’examen a l’aula.

Novetats als teus llibres digitals d’eCasals

Aprofitem l’inici del nou curs per habilitar una sèrie de novetats.

1. Nou aspecte del llibre digital

Hem activat a tots els llibres digitals un nou aspecte que millora l’ús de la pantalla i amplia la compatibilitat amb tots els dispositius. Aquesta funcionalitat que fins ara estava restringida a les edicions del 2015, ara també està disponible a les edicions anteriors.

Trobaràs les funcionalitats de sempre al menú superior.

Nou llibre digital

2. Nova funcionalitat: Carpeta del professor

És un nou espai on pots posar tots els recursos per als teus alumnes. És un espai únic per a tots els grups, però amb l’opció de controlar què hi pot veure cada grup.

Així, donant resposta a les vostres peticions, no cal pujar els recursos per a cada grup i és més senzill reaprofitar els recursos d’un any a l’altre.

Carpeta del professor

Aquesta funcionalitat substitueix la de dossiers i la de penjar els recursos repartits pel llibre. Tota la informació que hi tenies ha passat aquí en forma de carpetes privades.

Per a qualsevol dubte, ens pots escriure a docencia@editorialcasals.com

Nous llibres digitals d’Editorial Casals

Descobreix les noves funcionalitats del llibre digital

Nou llibre digitalDels nostres nous llibres digitals en destaquem:

 • Multidispositiu: Funciona en PC, Mac, Tauletes i Telèfon mòbil. Sempre que tinguis a mà un navegador web i una connexió a internet.
 • Tasques: Organitza els deures dels alumnes i crea fàcilment els examens usant qualsevol actvitat del llibre, o crea les teves pròpies activitats.
 • Entorn web: Treu el suc a l’HTML dins del llibre i en les activitats.

I com sempre, t’oferim:

 • Tots els recursos descarregables per a usar-los off-line.
 • Totes les activitats resolubles on-line, la major part d’elles autoevaluables (ESO). Una autoavaluació pels alumnes on-line (Batxillerat).
 • Recursos integrats i en context: Els recursos multimèdia, activitats, solucionaris, l’Aprèn el que és bàsic (segons assignatura) i Proposta didàctica.
 • Mur del grup, per al treball col·laboratiu.
 • Espai per a personalitzar el teu llibre, enriquint-lo amb els teus propis recursos i activitats.

Consulta l’oferta completa

Consulta el microsite  |  Descarrega’t el catàleg

ESO

Batxillerat

 

Nova funcionalitat: Tasques

Tasques és la nova funcionalitat del llibre digital que permet agrupar activitats associades a un termini de lliurament.

Ens plau anunciar-vos que per a aquest curs que comença hem ampliat i millorat la gestió d’activitats dels alumnes. Veureu que la funcionalitat Deures ha estat substituïda per la funcionalitat Tasques, que cobreix i amplia les funcionalitats anteriors.

– Les Tasques tenen una data i hora de termini de lliurament màxim.
– Les Tasques s’ordenen automàticament per termini de lliurament.
– Es poden preparar les Tasques sense que l’alumne les vegi i posteriorment marcar-les com a visibles.
– Els resultats de les Tasques es poden mostrar o ocultar de la taula de qualificacions, independentment de la visibilitat per als alumnes.

D’acord amb aquest nou funcionament, s’han ocultat als alumnes totes les activitats no assignades a tasques, de manera que el professor té el control complet de la gestió de les activitats.

En l’apartat de l’ajuda, Com assigno activitats als alumnes?, trobareu una descripció més detallada del funcionament de les Tasques.

Esperem que aquesta millora us resulti útil per al vostre treball docent.

Bon curs!

Equip d’Edicions digitals d’Editorial Casals

Nou projecte A volar!

A volar! és el nou projecte per al Segon Cicle d’Educació Infantil, creat per facilitar el dia a dia de la teva tasca pedagògica.

Posem al teu abast els materials més atractius, oberts i innovadors, per desenvolupar i estimular les capacitats i les competències dels teus alumnes, i oferir-los més oportunitats per determinar el seu futur.

A editorialcasals.cat/a-volar trobaràs una detallada explicació del projecte.
A ecasals.cat/a-volar trobaràs l’entorn digital que forma part d’aquest projecte.

Les noves tecnologies digitals en l’educació

Els materials escolars se serveixen de l’entorn digital –àudios, vídeos i interaccions digitals– per enriquir les interaccions i facilitar als alumnes l’assoliment dels objectius establerts en els programes educatius. D’aquesta manera s’aconsegueix integrar les noves tecnologies digitals en l’educació i aportar dos valors afegits als projectes educatius:

• D’una banda, els suports multimèdia són un recurs complementari per a  l’aprenentatge, que ofereix als alumnes l’oportunitat de conèixer els nous llenguatges i els processos comunicatius del futur. Amb aquest objectiu, el projecte A volar! aporta un ampli banc d’activitats interactives, un banc d’àudios i un banc de vídeos de totes les àrees i per a tots els cursos de l’Educació Infantil.

• D’altra banda, el suport digital permet oferir un millor servei al professorat, ja que facilita la tasca docent, gràcies a l’accés immediat i interrelacionat de tots els materials del projecte.

Amb aquest objectiu, el projecte A volar! presenta un entorn per al mestre que inclou tots els materials del projecte en PDF, la versió digital de la Proposta didàctica i una eina de registre d’avaluació.

 El banc de recursos digitals

 El banc de recursos digitals per a l’alumne del projecte A volar! inclou tots els recursos d’Editorial Casals de l’etapa d’Educació Infantil, amb +250 activitats interactives i +500 àudios accessibles en línia. Tots els recursos són aptes per ser usats en pissarres digitals interactives (PDI).

El seu cercador reconeix qualsevol paraula que faci referència al contingut temàtic del recurs. Per exemple, podem cercar recursos que continguin conceptes com arbre, quadrat, verd, plàtan

Muntatge 01 ESP

A més a més, el cercador reconeix les paraules clau relatives als conceptes i als procediments didàctics relatius a l’etapa d’Educació Infantil.

Podem cercar, per exemple, recursos que treballin els conceptes de lectura de paraules, lletra lligada, numeració i càlcul, bons hàbits

Finalment, el cercador també disposa d’uns filtres que permeten afinar millor la cerca. Es pot filtrar pels següents criteris: edat, tipus de recurs, categoria d’àudio i àrea de l’activitat interactiva.

Muntatge 02 CAT

L’entorn digital del docent

 Integra totes les peces que conformen el projecte A volar! en format digital.
• El projecte curricular i les programacions en Word i en PDF.
• Tot el material imprès que es dóna als alumnes, en versió PDF descarregable. Són aptes tant per a la consulta com per ser projectats.
• La Proposta didàctica de tots els quaderns que pertanyen a un mateix curs.

Imatge PD 09

 La proposta didàctica digital

Ofereix una versió en línia de la Proposta didàctica impresa, amb l’avantatge que els recursos digitals es troben en el context de cada pàgina.

Per accedir als recursos digitals (àudio, vídeo, activitat interactiva, enllaç, document en PDF, document en Word) només cal clicar sobre les icones corresponents, ubicades dins de cada pàgina:

icones

Alhora, es mostren tots els recursos del quadern a la columna dreta.

A més, també es poden fer les accions següents:

icona baixaDescarregar en PDF la Proposta didàctica que s’està mostrant.

 

icona miniatruesAccedir ràpidament a qualsevol pàgina mitjançant una vista en miniatures

 

El registre d’avaluació en línia

Dins de l’entorn de la Proposta didàctica digital el professor també disposa del registre d’avaluació en línia. Aquesta aplicació permet introduir tants alumnes com es vulgui. Cada indicador d’avaluació pot tenir els estats següents: Assolit, Amb suport puntual i Amb ajuda individualitzada.

Es poden editar lliurement els indicadors d’avaluació proposats per l’editorial: es poden moure, es poden eliminar, se’n pot canviar el text i se’n poden crear de nous.

Imatge PD 16 CAT

App i eBooks Projecte Pollets

Ja coneixes l’App i els eBooks per a nens de 2 a 3 anys del projecte Pollets? Ara l’App Jocs Pollets està disponible per a l’iOS 7.

Jocs pollets

jocs pollets

 • Conté 4 jocs que segueixen els continguts didàctics del projecte Tots al Niu per a educació infantil de 2 a 3 anys .
 • Els jocs promouen la capacitat d’observació, la conversa i l’augment de vocabulari. L’App conté les locucions també en anglès.

Disponible en el App Store Disponible en el Google play

Contes pollets

contes pollets

Sis petits contes clàssics narrats del projecte Pollets per a Educació Infantil de 2 a 3 anys .

– La Caputxeta Vermella

– El cargol i l’herba de poliol

– Rínxols d’Or

– Els tres porquets

– L’aneguet lleig

– Les set cabretes

Disponible en el iBookstore

Cançons pollets

cancons pollets

Cançoner sonor i interactiu amb les 32 cançons del Projecte Pollets per a Educació Infantil d’Editorial Casals.

Perquè els pares puguin compartir amb els seus fills les cançons i els personatges del projecte Pollets i reforçar el vincle família – escola.

Disponible en el iBookstore

 

Avís de tasques de manteniment

Durant el dia d’avui, 23 de desembre, el web d’eCasals i els llibres digitals en línia poden tenir talls d’accessibilitat per tasques d’actualització i millora.

Disculpeu les molèsties.

L’equip d’edicions digitals.

Actualització: Les tasques d’actualització i millora han acabat satisfactòriament.

Tots al niu inclou el registre d’avaluacions en línia

El professorat del projecte Tots al niu ja pot dur a terme a eCasals el registre de les pautes de seguiment dels seus alumnes.

Clicant a l’avaluació trimestral que correspongui, accedeix a l’aplicació en línia d’avaluacions.

evaluacionenlinia0

L’aplicació li permet introduir tants alumnes com vulgui. Cada ítem d’avaluació pot tenir els estats: Assolit, En procés, Sense avaluar (Blanc).

evaluacionenlinia1

Es poden editar lliurement els ítems d’avaluació proposats per l’editorial. Es poden moure, eliminar, canviar-ne el text i crear-ne de nous.

evaluacionenlinia2