Recursos dels quaderns Aprèn el que és bàsic

Ja hi ha disponibles els solucionaris dels quaderns Aprèn el que és bàsic de les assignatures de Llengua catalana i Literatura, Lengua castellana y Literatura i Matemàtiques.

Llengua catalana i literatura:

Lengua castellana y literatura:

Matemàtiques:

Comparteix recursos d’eCasals a Google Classroom

Ja hi ha disponible la integració d’eCasals, l’entorn virtual d’aprenentatge d’Editorial Casals, amb Google Classroom. Aquesta novetat facilita l’ús de totes dues plataformes de manera conjunta als centres usuaris de la plataforma educativa de Google.

Facilita l’accés

Els usuaris que tinguin un compte de Google el poden fer servir per iniciar la sessió a eCasals. Tan sols amb tres clics, docents i alumnes podran configurar l’inici de sessió amb el seu compte de Google. T’ho expliquem aquí.

Comparteix recursos i tasques. També a Google Classroom!

Tots els recursos i les tasques que han creat els docents incorporen un enllaç propi, que pot ser compartit en qualsevol de les plataformes que es facin servir.

Compartir al mur: Crea al mur d’eCasals una notificació amb el recurs.

Compartir per correu electrònic: Envia un correu electrònic per notificar el recurs als alumnes. Per poder-ho fer, caldrà que els alumnes tinguin un correu electrònic de contacte en el seu perfil d’usuari.

Compartir a Google Classroom: Publica a Google Classroom l’enllaç a aquest recurs.

Compartir a Microsoft Teams: Publica a Microsoft Teams l’enllaç a aquest recurs.

D’aquesta manera, només amb un clic, l’alumnat hi podrà accedir directament.

En trobaràs més informació en els enllaços següents: com compartir els recursos i com compartir tasques.

Si encara no coneixes eCasals, el portal de recursos educatius i llibres digitals d’Editorial Casals, ara és el moment de fer-ho.

Consulta aquí l’oferta de llibres per a Secundària i Batxillerat del projecte «Codi obert» d’Editorial Casals.

Si necessites ajuda, t’oferim pàgines de suport amb guies d’ús a través de vídeos, servei personalitzat d’assessorament i suport tècnic. Ens trobaràs a la teva disposició a [email protected].


Digiteca d’eCasals: recursos gratuïts per a Educació Infantil

Pensada especialment per facilitar la tasca docent dels mestres d’Educació Infantil, Editorial Casals posa la Digiteca a la seva disposició de forma gratuïta, amb més de 1.000 recursos digitals per a nens i nenes de 0 a 6 anys.

Amb la navegabilitat i la imatge renovades, els docents podran accedir als recursos de la Digiteca a partir dels criteris de cerca que responguin a les seves necessitats, ja sigui per edat o per categoria.

Vídeos per fomentar el coneixement, els hàbits i els jocs de falda:

Els videocontes estan disponibles en català i anglès:

I a més, els jocs interactius:

Pots conèixer els projectes d’Editorial Casals d’Educació Infantil aquí:

Tot a punt per començar el curs!

Després d’un final de curs atípic, n’iniciem un de nou amb la mateixa il·lusió de sempre!

A Editorial Casals som conscients del gran repte que tenim al davant i de les necessitats dels docents per poder exercir l’ensenyament amb garanties, bé sigui a l’aula, a casa o en un context híbrid. És per això que treballem perquè aquesta transició resulti tan fàcil i àgil com sigui possible.

En el nostre portal de recursos educatius eCasals, dissenyat específicament per facilitar l’ensenyament i l’aprenentatge en l’entorn virtual, els mestres i professors trobaran tot el que necessiten per poder dur a terme la tasca docent en qualsevol situació; amb la mateixa voluntat, també posem a la seva disposició la secció «Temes d’ajuda més freqüents», per ajudar els docents a tenir-ho tot a punt a l’inici del curs.

Accedeix als Temes d’ajuda relacionats amb la sol·licitut de llicències fent clic aquí

Accedeix als Temes d’ajuda relacionats amb les funcionalitats del llibre digital fent clic aquí

També oferim un servei personalitzat d’assessorament i suport tècnic, per si sorgeixen dificultats. Estem a la vostra disposició a [email protected].

Des d’Editorial Casals volem acompanyar els docents en aquests moments canviants i delicats, i facilitar que l’aprenentatge de petits i joves pugui continuar, sigui quina sigui la situació.

Bon inici de curs!

NOVETAT per al curs 2020-2021! Llibres digitals a Bambú Lector.

Durant els mesos de confinament, Editorial Casals ha estat al costat dels docents i les famílies per facilitar la continuïtat de la tasca lectiva a casa. Entre d’altres accions, per exemple, va posar a disposició del professorat els llibres de Bambú Lector en versió digital perquè poguessin organitzar activitats de lectura.

Aquesta iniciativa va ser acollida amb un gran èxit entre la comunitat docent, i és per això que Editorial Casals ja treballa en la digitalització de més de 100 llibres en la plataforma Bambú Lector i implementarà aquesta oferta de manera permanent a partir del curs 2020-2021.

Què és Bambú Lector?

Bambú Lector forma lectors competents. Amb el propòsit de millorar els resultats PISA i de formar lectors competents, Editorial Casals presenta lectures amb materials exclusius i eines úniques. Per mitjà d’una adequada selecció de textos continus i discontinus, s’analitzen els tres processos de comprensió lectora de PISA i se’n mostren els resultats obtinguts.

Es pot consultar aquí el catàleg de lectures per a ESO i Batxillerat.

Quins materials i quines eines ofereix Bambú Lector?

Ara, a banda de poder accedir al llibre digital que se sol·liciti, amb Bambú Lector també es pot:

  • Gestionar les lectures: des de l’espai personal de Bambú Lector l’usuari podrà crear grups d’alumnes, gestionar activitats i obtenir els resultats dels tests dels alumnes.
  • Diagnosticar, ajudar a millorar i avaluar els alumnes: s’ofereixen un conjunt d’eines que permeten diagnosticar, millorar i avaluar el nivell de comprensió lectora de l’alumnat, a partir dels criteris PISA.

Aquí es pot obtenir més informació sobre què ofereix Bambú Lector.

Registra’t a Bambu Lector i forma lectors competents!

Recorda que, si necessites ajuda, tens a la teva disposició pàgines de suport que contenen guies d’ús mitjançant vídeos, servei personalitzat d’assessorament i suport tècnic, i que ens podràs trobar a [email protected].

Editorial Casals integra Google Classroom a la seva plataforma virtual eCasals

Amb la ferma vocació d’oferir eines eficaces que satisfacin les necessitats de cada moment, Editorial Casals treballa per aconseguir la integració de Google Classroom en el seu entorn virtual, eCasals.

Aquesta vinculació estarà disponible per al curs 2020-2021 i aviat se’n donaran a conèixer tots els detalls i el funcionament.

Aquesta nova integració facilitarà als centres que siguin usuaris de Google Classroom la compatibilitat amb eCasals i l’ús de forma conjunta de totes dues plataformes. Tant el professorat com l’alumnat podran accedir amb el mateix nom d’usuari a les dues plataformes i compartir els continguts i els recursos dels llibres digitals d’eCasals a Google Classroom, així com també les tasques.

En el següent enllaç es poden consultar les possibilitats que ofereix Google Classroom: aquí.

Descobreix eCasals, el portal de recursos educatius i llibres digitals d’Editorial Casals:

Consulta l’oferta de llibres per a Secundària i Batxillerat de Codi obert: aquí

Si necessites ajuda, pots accedir a les nostres pàgines de suport, que inclouen guies d’ús amb vídeos, servei personalitzat d’assessorament i suport tècnic. Ens trobaràs a la teva disposició a [email protected].

Especial «Què podem aprendre de la COVID-19?». Recursos i continguts multidisciplinaris vinculats al context actual.

L’expansió de la COVID-19 ha capgirat les nostres vides. Saber què ha passat en el nostre entorn ens ajudarà a entendre millor de quina manera ens afecta i com podem actuar per pal·liar els efectes negatius de la COVID-19.

Fidels a la línia editorial d’oferir continguts innovadors i eficaços que cobreixin les necessitats de cada moment, Editorial Casals ha preparat una àmplia seqüència de continguts didàctics per a primer, segon, tercer i quart d’ESO, amb prop de 100 recursos multidisciplinaris al voltant de la pandèmia causada pel coronavirus. Aquests recursos es troben a disposició de tots els docents amb la finalitat de poder dur a terme un ensenyament contextualitzat i d’oferir a l’alumnat una aproximació oportuna al fenomen des de diferents punts de vista.

Tots els continguts pertanyen als llibres de Matemàtiques, de Biologia i Geologia i de Física i Química per a Secundària, del projecte Codi obert, i estan organitzats de manera que donen resposta a les preguntes següents: què ha passat?, com ens afecta? i què hi podem fer?

Selecciona un curs per començar el recorregut pels recursos i els continguts:

Cadascuna de les propostes es contextualitza i es relaciona amb el moment actual. A més, se n’estableix l’objectiu i s’hi adjunten orientacions didàctiques.

Què és Codi obert?

Codi obert és la nova proposta educativa d’Editorial Casals per a Secundària i Batxillerat. Es tracta d’un projecte que respon a la necessitat d’oferir un material pedagògic coherent i complet, d’acord amb els corrents de renovació pedagògica que ens interpel·len, i compromès amb l’ús de les noves tecnologies a l’aula. Consulta aquí els catàlegs de cada àrea.

Tots els recursos disponibles a eCasals.net

La plataforma eCasals d’Editorial Casals ha estat dissenyada específicament per facilitar l’ensenyament i l’aprenentatge en l’entorn virtual.

A eCasals es pot trobar tot el que cal per fer més àgil la tasca docent (continguts digitals, eines de personalització i eines d’avaluació i seguiment de l’alumnat) i per poder, així, situar els alumnes al centre del seu aprenentatge.

Tots aquests recursos estan disponibles tant en línia com fora de línia, i també a través de l’aplicació d’eCasals Off-line per a Android i iOS.

Editorial Casals presenta el nou projecte de Matemàtiques per a Secundària centrat en l’aprenentatge basat en problemes

Els nous llibres de Matemàtiques formen part del projecte Codi obert, que presenta mesures actuals de renovació pedagògica i aporta un canvi metodològic en l’aprenentatge de les matemàtiques, atès que promou que els alumnes construeixin coneixement de manera natural.

Una proposta global que connecta els diversos blocs curriculars

El projecte parteix de la premissa següent: el currículum d’aquesta assignatura no s’ha de concebre com un conjunt de blocs independents, sinó que s’ha de desenvolupar d’una forma global, tenint en compte les connexions internes entre els blocs dins de cada curs.

És per això que l’aprenentatge es distribueix en nou unitats didàctiques que es desenvolupen en el context d’un àmbit específic. Els esports, la salut, la literatura o la ciència esdevenen el context en què es treballen els diversos blocs curriculars: nombres i àlgebra, geometria i mesura, funcions, estadística i probabilitat. Al final de cada curs s’hauran integrat de manera exhaustiva tots els continguts i els estàndards d’avaluació.

Aprenentatge basat en problemes i contextos reals: ensenyar preguntant per aprendre preguntant-se

Els contextos reals ajuden a despertar l’interès dels alumnes i a mostrar l’aplicació real de les matemàtiques. Aquest mètode d’aprenentatge basat en la formulació de preguntes i la resposta a aquestes preguntes reals sobre problemes pràctics no pretén que els  estudiants resolguin de manera mecànica i memorística problemes artificials, sinó que procura que aprenguin estratègies per a la resolució de problemes i que, així, adquireixin nous coneixements, capacitats i habilitats.

Projectes trimestrals per a l’elaboració de productes

En cadascun dels llibres es presenten tres projectes, un per a cada trimestre, en què es proposa l’elaboració de productes com ara un pòster científic, una baralla de cartes o una pàgina web.

En el transcurs de la tasca es posen en pràctica i s’apliquen les capacitats de l’alumnat en les diferents àrees, i s’avaluen tant els processos com els resultats per mitjà d’una rúbrica.

Situem l’alumnat al centre del seu aprenentatge: ensenyament personalitzat mitjançant les TIC

La part en línia d’aquest projecte es troba a eCasals, que és l’entorn d’aprenentatge virtual d’Editorial Casals. A banda de facilitar l’aprenentatge, també fomenta la pràctica i la resolució d’exercicis d’una forma immediata.

Amb el registre i la llicència a eCasals, els alumnes podran accedir a la versió digital del llibre, que presenta una estructura i una paginació idèntica a la versió impresa, i, a més, ofereix la possibilitat de personalitzar-lo amb notes i marques.

A més a més d’una gran quantitat de recursos digitals, com ara interactius, vídeos i documentals, l’alumnat també té a la seva disposició els vídeos de la secció «Professor a casa», amb explicacions i la resolució d’exercicis pensats i realitzats pels autors mateixos dels llibres, com si es tractés de classes particulars.

Tots aquests recursos no estan disponibles exclusivament en línia, sinó que també s’hi pot accedir sense d’haver de tenir connexió a Internet, un cop descarregats, a través de l’aplicació eCasals Off-line per a Android i iOs.

Material i eines per facilitar la feina del docent

Els docents tenen a la seva disposició una proposta didàctica en format imprès i en versió digital. A més, des de la plataforma eCasals podran gestionar els grups, generar tasques que ja es presenten puntuades, crear activitats individualitzades o penjar recursos propis per complementar la formació dels alumnes.

Des d’Editorial Casals contribuïm a convertir la classe de matemàtiques en un autèntic centre d’aprenentatge basat en problemes i facilitem que els alumnes aprenguin matemàtiques d’una manera útil i estimulant.

Editorial Casals amb docents i famílies per afrontar la crisi del COVID-19

Davant l’excepcionalitat de la situació actual,
Editorial Casals posa a disposició de la comunitat educativa
tots els mitjans necessaris perquè pugui continuar
la seva tasca docent de manera virtual.

Fins que es reprenguin les classes presencials en els centres educatius, Editorial Casals oferirà de manera gratuïta tots els seus continguts, recursos i eines a docents i alumnes:

Tots els llibres del nostre catàleg per a Primària, ESO i Batxillerat en obert al portal www.ecasals.net

Els alumnes tindran accés al contingut íntegre del llibre, a més de les activitats, els recursos i els materials complementaris inclosos en els llibres. També podran respondre i realitzar en línia totes les tasques que el professorat prepari i encomani. Posem a disposició dels docents un canal de comunicació fluida amb els seus alumnes, així com totes les funcionalitats per poder preparar tasques a mida, dissenyar activitats autoavaluables i fer la gestió i el seguiment complet del seu alumnat.

Tot això, acompanyat de les aplicacions que Casals ha desenvolupat específicament per facilitar el procés d’ensenyament i aprenentatge:

Casals AR – Amb l’aplicació de realitat augmentada es pot accedir fàcilment als recursos dels llibres des del telèfon mòbil.

Disponible a Google Play i a l’Appstore

eCasals Off-line – Si en algun moment no es disposa de connexió a internet, amb aquesta aplicació és possible descarregar el llibre digital en els dispositius mòbils per poder-lo consultar fora de línia.

Disponible a Google Play i a l’Appstore

Els projectes d’Educació Infantil al servei de les famílies

Els projectes Amagatalls i Trotacamins, destinats al primer i al segon cicle d’Educació Infantil, presenten uns continguts en els quals els alumnes són els protagonistes del seu propi aprenentatge. En aquests moments, en què els docents no poden acompanyar els més petits en aquest procés, oferim tots els continguts gratuïtament perquè les famílies puguin fer-ho, ja sigui des del web www.ecasals.net o amb l’aplicació d’Amagatalls, amb vídeos, jocs de moixaines i interactius, cançons i videocontes.

Les famílies també podran accedir a tot el contingut de Serafí, el projecte de Religió per al segon cicle d’Educació Infantil, tant des del web com en l’aplicació per a mòbils i tauletes.

La lectura i la literatura com a eina lúdica i educativa: Combel i Bambú, a disposició dels mestres

Editorial Casals sempre ha tingut un gran compromís amb la literatura com a eina bàsica per al foment de la cultura; és per això que els llibres dels segells de literatura infantil i juvenil Combel i Bambú, en la seva versió digital, també es posen a disposició dels mestres que ho sol·licitin, a fi que puguin organitzar activitats de lectura. I, a més, a Bambú Lector trobaran guies de lectura i activitats.

També mereix una menció especial el projecte educatiu de la sèrie de novel·les gràfiques «Agus i els monstres», en què tant els docents com les famílies trobaran, a banda de jocs interactius, una guia de 14 propostes monstruoses: des de fer un mural fins a un karaoke, passant per un telenotícies o cuinar sense foc.

Matepractic per millorar la competència matemàtica d’una forma propera i divertida

Matepractic, que és un mètode que posa en pràctica les matemàtiques que s’han après a l’aula en contextos de la vida quotidiana, té l’objectiu de millorar la competència matemàtica d’una manera divertida i acostada al dia a dia. Durant els propers dies, els alumnes i les famílies podran accedir de manera gratuïta a divertits jocs i activitats d’aquest projecte.

Volem que tot aquest procés sigui al més fàcil possible per a tothom; per això, des d’Editorial Casals oferim pàgines de suport, amb guies d’ús i vídeos, servei personalitzat d’assessorament i suport tècnic, per si sorgeixen dificultats. Estem a la vostra disposició a [email protected].

Des d’Editorial Casals volem acompanyar els docents i les famílies en aquests moments d’incertesa i facilitar que l’aprenentatge de petits i joves pugui continuar.

Els projectes d’Editorial Casals estan programats d’acord amb el nou Decret d’Avaluació 2018 (ENS/108/2018)

Cada llibre desplega els tres nivells d’assoliment de les competències dels diferents àmbits. Incorporem rúbriques d’avaluació i coavaluació docent/alumne amb la descripció de cadascun d’aquests nivells.

Coneix com es programa i s’avalua al projecte CODI OBERT.

Descarrega’t una unitat model.

Llengua catalana i Literatura 1. Bloc de Llengua

Llengua catalana i Literatura 1. Bloc de Literatura

Lengua castellana y Literatura 1

Visual i Plàstica

Matemàtiques 1

Física i Química 3

Biologia i Geologia 1

Música I

Religió Catòlica ESO

Química Batxillerat

Física Batxillerat

Llatí

Història del món contemporani

Religió Catòlica Batxillerat